fbpx

Wat is een contentkalender en hoe gebruik je het?

Wat is een contentkalender en hoe gebruik je het bij het schrijven van content voor je social media kanalen? Lees het hieronder.

Contentkalender

Als je content maakt voor een social media kanaal is een contentkalender erg handig om erbij te gebruiken. Het is eigenlijk gewoon een Excel of Spreadsheet bestand, waarin je per week of maand bijhoudt wat je gaat plaatsen in die periode. Zo heb je een betere houvast op je content en kun je het op een bepaald moment maken, zodat je het niet steeds ter plekke hoeft te verzinnen als je er geen tijd voor hebt.

contentkalender

Hoe ziet een contentkalender eruit?

Een contentkalender kan er heel simpel uitzien, afhankelijk van wat je erin kwijt wilt. Een goede start is bijvoorbeeld tabellen in Excel als volgt: Datum, dag van de week, onderwerp van content, voor welk kanaal, tekst van de content, visual van de content en status. Op deze manier heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt op een rij. Werk bijvoorbeeld ook met kleuren om de status van je posts aan te geven, zodat het een overzichtelijk document blijft.

Wil je een template van een contentkalender om erin te werken voor je eigen content? Download hier dan mijn Excel template.

voorbeeld contentkalender
Voorbeeld van een lege contentkalender

Meer leren over social media?

Wil je meer weten over social media? Neem dan een kijkje in de kennisbank.