fbpx

Social media en de Coronacrisis

social media en de coronacrisis

Inmiddels zitten we al een aantal weken in een vreemde situatie in Nederland en in de hele wereld door de Coronacrisis. We werken allemaal thuis, behalve als je een vitaal beroep hebt of als dat niet kan natuurlijk. De situatie is voor iedereen in één klap verandert. De Coronacrisis brengt veel negativiteit met zich mee, wat logisch is want er gebeuren verschrikkelijke dingen. Aan de andere kant komen er ook positieve ontwikkelingen uit en één daarvan is social media.

Social media verbind namelijk! Nu we onze vrienden en familie niet meer mogen bezoeken, trekken we met z’n alle veel meer naar online platformen. Daarnaast hebben we ook meer tijd, doordat je bijvoorbeeld niet meer hoeft te reizen naar je werk of misschien omdat je momenteel geen werk meer hebt. Deze stijging in gebruik kan gebruikt worden door jou om je doelgroep op een relevante manier te bereiken.

Social media advertising

Start met social media advertising! Er zijn nu ontzettend veel mensen online. Hierdoor zijn de kosten voor adverteren op social media nog lager geworden dan dat ze al waren. Daarnaast kun je specifieke targeting gebruiken om je doelgroep op een relevante manier te bereiken. Weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk dan eens deze pagina over hoe je moet starten met social media advertising.

Content

Pas ook je social media content aan. Je huidige content strategie kan nu wat minder relevant zijn omdat het niet meer toepasbaar is op de huidige situatie. Pas je content aan op de nieuwe situatie. Houd er rekening mee dat mensen niet meer zomaar naar buiten kunnen of met mensen kunnen afspreken. Laat subtiel weten dat je de situatie begrijpt, er begrip voor hebt en maak een combinatie met dit haakje naar de boodschap die je wilt overbrengen.

Blijf aanwezig

Heb je een beroep die momenteel niet uit te voeren is? Zorg er dan voor dat je wel aanwezig blijft op social media zodat je doelgroep je niet vergeet. Als je een community hebt opgebouwd is het erg belangrijk om deze te onderhouden. Zij volgen je niet voor niets en willen ook graag dat je deze crisis overleeft. Als je ze op de hoogte houdt via social media en advertising zullen ze ook na de crisis van je diensten gebruik maken.


Wat heb jij gedaan met je social media kanalen en advertising nu we midden in de Coronacrisis zitten? Laat het mij weten in een reactie!

Wil je meer tips over social media? Dan kun je mij volgen op Instagram waar ik dagelijks tips en tricks geef over social media en advertising.

Direct 10x gratis Instagram tips ontvangen om je account te laten groeien? Schrijf je dan hier in en ontvang ze direct in je mailbox.

Wil je graag beginnen met social media advertising en weet je niet goed waar je moet beginnen of wil je er meer over leren? Neem dan zeker een kijkje in mijn social media kennisbank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.