fbpx

Social media advertising: waarom en hoe zet je het in?

Social media advertising is een middel om meer bekendheid te genereren of om je omzet te verhogen voor je merk of bedrijf. Met social advertising kun je via advertenties zichtbaar zijn op de social kanalen die je doelgroep gebruikt. Op die manier kun je op een relevante en impactvolle manier aanwezig zijn op de platformen waar je doelgroep dagelijks te vinden is. Perfect voor het halen van jouw bedrijfsdoelstellingen!

Waarom social media advertising?

Misschien ben je al overtuigd dat je social advertising moet inzetten, maar misschien ook niet. Social advertising is effectief om bepaalde redenen.

  1. Je hebt talloze mogelijkheden en kanalen om je doelgroep te bereiken, er zijn immers ontzettend veel mensen actief op social media die je kunt bereiken.
  2. Daarnaast is social advertising een erg kosten effieciënte manier om je doelgroep te bereiken. Het is namelijk vaak goedkoper in kosten dan andere advertising zoals offline advertising of andere online kanalen als YouTube, Google Ads of Display ads (banners).
  3. Binnen social advertising kanalen zijn er daarnaast ook talloze mogelijkheden om je doelgroep slim te bereiken en zijn er veel soorten advertenties mogelijk om op een impactvolle manier gebruikers te bereiken.
  4. Ook is social advertising in de volledige marketing funnel te gebruiken (van kennismaking, overweging tot aankoop). Een perfect middel om in te zetten voor je bedrijfsdoelen!

Waar begin je?

Wil je social advertising serieuzer aanpakken, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Kijk dan zeker eens in mijn kennisbank. Daar zijn allerlei handige artikelen te vinden die je helpen met starten om te adverteren op social media.

Gratis 10x Instagram tips ontvangen?

Laat hier je e-mailadres achter en ontvang direct 10x gratis Instagram tips die je direct kunt toepassen om succesvol te worden op het platform.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.