fbpx

Hoe schrijf je goede teksten voor social media?

Als je content op social media wilt gaan plaatsen, is het belangrijk om de juiste teksten te schrijven. Hoe schrijf je goede teksten voor social media? Lees het hieronder.

tekst schrijven voor een social media

Waar gaat je kanaal over?

Het is ten eerste belangrijk dat je kanaal een bepaalde niche doelgroep aanspreekt. Alleen dan kun je goede teksten schrijven voor social media. Jij hoort de expert te zijn op dat gebied, en je wilt je volgers inspireren met je content. Denk bijvoorbeeld aan informatieve content. Hier hebben je volgers echt iets aan, waardoor ze je blijven volgen. Bedenk dus eerst waar je kanaal over gaat en of je daar genoeg teksten over kunt schrijven. Meer over het maken van content voor social media lees je hier.

Voor welk social kanaal schrijf je content?

Daarnaast is het belangrijk om te bepalen voor welk kanaal je content schrijft. Soms kan dat voor meerdere kanalen zijn, maar liever is dat voor 1 kanaal zodat je daar de focus op hebt. Bedenk daarom op welk kanaal je doelgroep aanwezig is en word daar actief. Per social kanaal verschilt het ook op wat voor manier je teksten kunt delen. Denk aan Twitter bijvoorbeeld, waar je alleen korte teksten kun schrijven. Op Instagram worden langere teksten bij de visuele content steeds belangrijker en bij Facebook zijn het vaak teksten van een aantal zinnen. Bij Pinterest bijvoorbeeld is het vaak maar 1 of 2 zinnen, omdat de visuele content het belangrijkst is. Als je meer wilt weten over welk kanaal je het beste kunt inzetten lees je hier.

tekst schrijven voor social media

Hoe schrijf je het beste content?

Jij bent de expert over de onderwerp waar je over post. Bedenk een contentstrategie die je wekelijks kunt hanteren om je content op te bouwen. Zo kun je bijvoorbeeld 3x per week gaan posten, waarvan 1 post altijd een tip is, 1 post altijd een inspirerende post en 1 post iets persoonlijks. Gebruik daarnaast een contentkalender om je content vooruit te schrijven zodat je goed het overzicht hebt. Meer over een contentkalender lees je hier.

content schrijven voor social media

Conslusie

  • Bedenk goed waar je over gaat posten en houd dit onderwerp consistent aan, zodat je je volgers meerwaarde geeft.
  • Bedenk voor welke social media kanalen je gaat schijven en pas je teksten daarop aan.
  • Bedenk een contentstrategie en maak gebruik van een contentkalender om je content op orde te hebben.

Meer weten over social media?

Wil je meer leren over social media? Neem dan een kijkje in de kennisbank.