fbpx

Hoe maak ik foto’s voor social media?

Het maken van goede foto’s is essentieel bij het maken van professionele content op social media. Door de grote hoeveelheid posts die je doelgroep op een dag ziet, is het belangrijk om op te vallen. Door professionele foto’s te maken en te plaatsen kun je onderscheid maken. Maar hoe doe je dat? Lees hieronder mijn tips.

SCHAF EEN FOTOCAMERA AAN

Het aanschaffen van een goede fotocamera kan je kwaliteit van je afbeeldingen al flink verhogen. Het is natuurlijk een investering, maar daar kun je ook weer veel uithalen. Je hoeft niet perse een dure camera zoals een spiegelreflexcamera aan te schaffen. Een compactcamera is bijvoorbeeld ook al een goede optie. Zelf gebruik ik de Canon Powershot G7 Mark II. Dit is een ideale camera om foto’s te maken en geeft ook dat mooie blurry effect van een achtergrond zoals je ook bij een spiegelreflex camera hebt. Je hoeft totaal geen fotografische kennis te hebben om hiermee kwalitatief professionele foto’s mee te maken.

Canon Powershot G7 Mark II

SCHIET DE JUISTE CONTENT

Naast het aanschaffen van een fotocamera, is het natuurlijk belangrijk om de juiste content te schieten. Denk er daarom goed over na voordat je foto’s gaat maken. Doe ook inspiratie op online, om te kijken wat andere mensen doen die bijvoorbeeld een kanaal hebben over hetzelfde onderwerp. Ga aan de slag met een contentkalender zodat je genoeg tijd hebt om content te maken en de tijd neemt om foto’s te schieten. Het is belangrijk om zelfgemaakte content te plaatsen omdat dit authenticiteit uitstraalt. Stock foto’s worden niet altijd geapprecieerd.

GEBRUIK HET JUISTE FORMAAT

Gebruik daarnaast ook het juiste formaat van het social media platform. Zo is op Instagram het vierkante formaat een standaard, maar je kunt bijvoorbeeld ook een verticaler formaat aanhouden. Hiermee vul je ook een groter gedeelte van het scherm van de gebruiker, wat een positief effect heeft op je impact en zichtbaarheid. Bekijk daarom even op het social media kanaal wat het juiste formaat is om je afbeelding te plaatsen. Hier vind je een infographic voor formaten per social media kanaal.

BEWERK JE FOTO’S

Bewerk je foto’s om ze er beter uit te laten zien. Met een paar tikken kun je je afbeelding al een veel rijkere kleur geven, of een mooiere tint met een filter. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld de app VSCO om mijn afbeeldingen te bewerken. Hier vind je mooie subtiele filters en kun je allerlei andere waardes aanpassen zoals helderheid, contrast en verzadiging om je afbeeldingen er beter uit te laten zien. Vind daarnaast ook een standaard voor je afbeeldingen, zodat je voor al je afbeelding ongeveer dezelfde bewerking gebruikt. Op deze manier heb je een herkenbare stijl voor je volgers.

E-BOOK ‘GROEIEN OP INSTAGRAM DOE JE ZO!’

Wil jij serieus aan de slag met je Instagram account om je volgers en zichtbaarheid te laten groeien onder je doelgroep? Dan is mijn e-book over het groeien op Instagram een goede oplossing voor jou. Hierin leg ik je uit hoe je een professioneel account maakt, mooie content creëert en leer ik je technieken om te groeien. Je vind het e-book hier!

MEER WETEN OVER SOCIAL MEDIA CONTENT?

Neem dan een kijkje in de kennisbank over social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.