fbpx

Hoe maak ik content voor social media?

Het maken van content voor social media kun je op verschillende manieren doen. Content bestaat meestal uit een tekst en een visueel elementen zoals een afbeelding op video.

Waar gaat je content over?

Bedenk eerst waar je social media content over moet gaan. Heb je een product of dienst waar het over kan gaan? Gaat het over je professionele expertise? Of gaat het over jezelf? Het is belangrijk om je op een bepaald onderwerp te richten en je content zoveel mogelijk daar over te laten gaan, zodat je volger precies weet waar hij bij jou voor moet zijn en wat hij kan verwachten.

Contentkalender

Maak een contentkalender in Excel waarin je je content kunt gaan schrijven en maken. Hierdoor heb je houvast en kun je content maken voor in de toekomst. Ga bijvoorbeeld 1x in de week zitten voor je contentkalender en maak gelijk content voor de hele aankomende week.

Teksten

Content bestaat bijna altijd uit een tekst. Bedenk welke onderwerpen jij wilt bespreken met je content en maak een tekst voor bij je content. Dit kan een korte tekst zijn, maar mag ook een lange tekst zijn (behalve voor Twitter). Maak het persoonlijk en geef iets informatiefs zodat je volger er iets aan heeft. Sluit af met een vraag om betrokkenheid te stimuleren.

Visueel element

Bijna alle content heeft wel een visueel element. Denk aan een afbeelding of video. Het liefst maak je deze afbeelding of video zelf, omdat je dan authentieke content maakte en dit ziet je gebruiker het liefst. Ga zelf aan de slag met een camera of de camera op je smartphone. Bewerk je content ook met een app zoals VSCO waarmee je je foto’s of video’s mooier kunt maken. Kun je zelf geen afbeelding of video maken of heb je geen inspiratie? Dan zou je nog gebruik kunnen maken van stock afbeeldingen. Dit zijn afbeeldingen die ooit al door iemand zijn gemaakt en beschikbaar zijn gemaakt voor iedereen. Een website als Pexels is hier uitstekend voor.

Content planners

Er bestaan ook content planners die je kunt gebruiken om content in te plannen, zodat ze automatisch op een later moment geplaatst worden. Handig als je je content voor de week in een contentkalender hebt geschreven, om ze gelijk in te plannen zodat ze automatisch geplaatst worden. Facebook heeft deze functie al op zijn eigen platform, maar Instagram bijvoorbeeld niet. Je kunt hiervoor gebruik maken online software zoals Later.com.

Voorbeelden

Een aantal voorbeelden van content.

voorbeeld social media content
voorbeeld social media content
voorbeeld social media content

Meer weten over social media?

Neem dan een kijkje in de kennisbank over social media.

E-book ‘Groeien op Instagram doe je zo!’

Wil jij serieus aan de slag met je Instagram account om je volgers en zichtbaarheid te laten groeien onder je doelgroep? Dan is mijn e-book over het groeien op Instagram een goede oplossing voor jou. Hierin leg ik je uit hoe je een professioneel account maakt, mooie content creëert en leer ik je technieken om te groeien. Je vind het e-book hier!