fbpx

Hoe bouw ik volgers of een community op met social media?

Je hebt je content helemaal klaar staan en begint met posten op het social media kanaal dat geschikt is voor jou en je doelgroep. Maar dan komen er helemaal geen likes en reacties binnen! Hoe bouw je volgers of een community op met social media? Hier zijn mijn tips!

Social media kanaal

Als eerste ligt het aan je social media kanaal of je wel of niet op een bepaalde manier een community of volgers kunt opbouwen. Op bepaalde kanalen is het namelijk makkelijker om volgers op te bouwen dan bij andere kanalen. Instagram, Pinterest en Twitter zijn bijvoorbeeld kanalen waar je onderstaande tips goed kunt toepassen.

bouw een community op met social media

Hashtags

Om gevonden te worden door je beoogde doelgroep is het belangrijk om relevante hashtags te gebruiken in de berichten die je plaatst. Op Instagram bijvoorbeeld kunnen gebruikers zoeken op hashtags, waardoor jouw post tevoorschijn komt. Je kunt meerdere hashtags gebruiken in je bericht om op meerdere manieren gevonden te worden. Ik raad altijd 5 tot 10 hashtags aan. Er zijn allerlei online tools te vinden om relevante hashtags voor jou posts te zoeken. Maak bijvoorbeeld gebruik van keywordtool.io. Zoek daarnaast zelf op het social kanaal ook naar relevante hashtags en voer interactie uit op posts van andere mensen. Op die manier kom je in hun meldingen tevoorschijn en gaan ze een kijkje nemen op je account. Hierdoor kun je makkelijk volgers erbij krijgen.

gebruik hashtags op social media

Zoek je doelgroep en interacteer

Zoek op het sociale kanaal naar je doelgroep. Bedenk bijvoorbeeld welke relevante grotere bestaande kanalen ze volgen en ga eens kijken in de volgers van dat kanaal. Voer interactie uit op de mensen die dat account volgen. Omdat ze dat soortgelijke account volgen, is het aannemelijk dat ze interesse hebben in het onderwerp van je eigen kanaal en gaan ze je sneller volgen of voeren ze interactie uit op je kanaal.

zoek je doelgroep en interacteer

Adverteren

Wil je het groter aanpakken en investeren in je account? Dan kun je ook gaan adverteren op het social kanaal met je account. Je kunt bijvoorbeeld heel specifiek mensen naar je profiel leiden, mensen laten interacteren op je posts of mensen naar je website sturen. Dit kost natuurlijk wel geld. Zie het als een investering voor jezelf of je bedrijf. Wil je meer leren over het adverteren op social media, neem hier dan een kijkje.

adverteren op social media

Instagram tips

Wil je specifiek tips ontvangen voor het groeien op Instagram? Download dan mijn infographic met 10x gratis Instagram tips. Je krijgt ze direct in je inbox door hieronder je e-mailadres achter te laten.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Meer weten of social media?

Neem dan een kijkje in de kennisbank over social media.