fbpx

Campagnedoelstelling: Videoweergaven

Bij het adverteren op social media zoals Facebook en Instagram kun je kiezen voor allerlei campagnedoelstellingen.

Videoweergaven kies je logischerwijs als je een video hebt. Echter kun je ook een video inzetten voor andere doelstellingen. Je kiest voor videoweergaven als je wilt sturen op mensen die daadwerkelijk voor een langere tijd je video gaan bekijken. Heb je dus een video waar een belangrijke boodschap instaat die mensen daadwerkelijk moeten gaan zien? Kies dan voor videoweergaven. Deze doelstelling is daarnaast bedoeld als awareness doelstellingen, dus focus je op het bereiken van veel mensen uit je doelgroep.

Een platform als Facebook of Instagram optimaliseert dan naar mensen die het waarschijnlijkst je video helemaal bekijken. Er wordt geoptimaliseerd op Thruplays. Dit zijn 15 seconden videoweergaven of als je video korter is, volledig uitgekeken videoweergaven. Door de optimaliseren op videoweergaven met een langere uitkijktijd, betaal je pas als er daadwerkelijk een Thruplay is gerealiseerd. Super voordelig dus!

Wil je meer leren over het adverteren op social media? Dan zijn mijn e-books een goede oplossing voor jou. Hierin vind je alle uitleg over de systemen, tips & tricks, cases en uitleg hoe je het beste campagnes kunt voeren. 

Lees daarnaast ook meer over social media in mijn kennisbank.