fbpx

Campagnedoelstelling: Product Catalogus Verkopen

Bij het adverteren op social media zoals Facebook en Instagram kun je kiezen voor allerlei campagnedoelstellingen.

De doelstelling Product Catalogus Verkopen op Facebook en Instagram kies je als je een online webshop hebt waar je producten op verkoopt. Het is vooral bedoeld om verkopen te generen door middel van advertenties op bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Vergelijkbaar zoals bij de doelstelling conversies is hier een Pixel van het platform noodzakelijk. Hiermee kan het platform meten wat gebruikers op de website doen, zodat er daadwerkelijk op verkopen gestuurd kan worden en de resultaten geregistreerd kunnen worden.

Er is nog iets extra’s bij deze doelstelling nodig en dat is een productcatalogus. Omdat je bij deze doelstelling gebruik maakt van dynamische product advertenties, heeft het platform zoals Facebook een feed nodig van de producten op je website. Dit heet een product catalogus. Veel CRM systemen van webshops kunnen automatisch gekoppeld worden zodat producten automatisch in je product catalogus komen te staan. Vervolgens kun je met dynamische advertenties met je producten erin gaan adverteren. Het platform kiest dan zelf welk product het relevant is om te tonen per gebruiker.

Daarnaast is retargeting een groot onderdeel bij deze doelstelling. Je kunt hier namelijk heel gemakkelijk mensen opnieuw bereiken die een product op je website hebben bekeken of in hun winkelmandje hebben gedaan, maar niet hebben gekocht. Ze zien vervolgens het product weer langskomen op bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Je herkent het wel als je wel eens in een webshop kijkt en vervolgens hetzelfde product tegenkomt op Facebook of Instagram.

Wil je meer leren over het adverteren op social media? Dan zijn mijn e-books een goede oplossing voor jou. Hierin vind je alle uitleg over de systemen, tips & tricks, cases en uitleg hoe je het beste campagnes kunt voeren. 

Lees daarnaast ook meer over social media in mijn kennisbank.

campagnedoelstelling product catalogus verkopen