fbpx

Adverteren op Pinterest

Pinterest is het perfecte kanaal voor inspiratie, of het nou om wonen, reizen of mode gaat. Is jou merk geschikt voor het geven van inspiratie? Dan is het adverteren op Pinterest een interessante optie.

Je kunt heel gemakkelijk beginnen door een Pinterest pagina te maken voor je bedrijf en daar een advertentie-account bij te maken. Je doet dat via https://ads.pinterest.com.

Bedenk dat Pinterest een platform is voor inspiratie. Een heel sales gerichte boodschap gaat hier daarom minder goed werken. Je kunt het beste inspiratie geven om je doelgroep naar je website te leiden.

Ook bij het adverteren op Pinterest zijn er uitgebreide targetingmogelijkheden mogelijk. Helaas moet je wel kiezen tussen interessegebieden en is het niet zo uitgebreid als bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Desalniettemin kun je wel specificaties toevoegen zodat je de juiste doelgroep bereikt. Wel is Pinterest nog enigszins beperkt met bijvoorbeeld retargeting.

Wil je meer leren over het adverteren op social media? Dan zijn mijn e-books een goede oplossing voor jou. Hierin vind je alle uitleg over de systemen, tips & tricks, cases en uitleg hoe je het beste campagnes kunt voeren. 

Lees daarnaast ook meer over social media in mijn kennisbank.

adverteren op Pinterest